Nave de patrulare americane, trimise Kievului pentru a întări marina ucraineană în Marea Neagră

112
Nave de patrulare americane, trimise Kievului pentru a întări marina ucraineană în Marea Neagră - navekiev-1637507538.jpg

Articole de la același autor

O navă, care transporta două ambarcaţiuni de patrulare recondiţionate, foste ale Gărzii de Coastă a SUA, destinate să consolideze Forţele maritime ucrainene, a tranzitat sâmbătă strâmtoarea Dardanele, după ce Ucraina şi-a exprimat îngrijorarea că Rusia ar putea pregăti un atac împotriva ei, relatează Reuters.

Nava care transportă cele două ambarcaţiuni de patrulare din clasa Island a plecat din Baltimore spre portul ucrainean Odesa la 8 noiembrie. Marinarii ucraineni au efectuat deja o instruire aprofundată pe aceste vase în SUA. Ucraina a primit două nave similare în 2019.

Cele două ambarcaţiuni de patrulare fac parte dintr-un pachet de securitate pentru Ucraina în valoare de peste 2,5 miliarde de dolari din 2014, anul în care Rusia a anexat peninsula Crimeea, iar separatiştii susţinuţi de Moscova au preluat sub controlul lor zone din partea de est a Ucrainei, indică Ambasada SUA la Kiev.

SUA, Ucraina şi NATO au acuzat Rusia de comportament ameninţător la adresa Kievului în ultimele săptămâni, susţinând că aceasta şi-a sporit forţele în apropierea Ucrainei într-un mod neobişnuit.

Rusia afirmă, la rândul ei, că are dreptul să-şi transfere trupele oriunde doreşte pe propriul teritoriu şi că nu plănuieşte să atace pe nimeni.


Kremlinul a avertizat în septembrie că NATO va încălca linia roşie rusească dacă îşi va extinde infrastructura militară în Ucraina, iar Moscova a acuzat de atunci Ucraina ş NATO de comportamente destabilizatoare, inclusiv în Marea Neagră.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5762 secunde