Nava umanitară Aquarius, probleme cu justiția italiană

300
Nava umanitară Aquarius, probleme cu justiția italiană - nava-1542727701.jpg

Articole recomandate

Justiția italiană a cerut punerea sub sechestru a navei umanitare Aquarius, blocată în prezent în portul francez Marsilia, într-un dosar privind tratarea ilegală a deșeurilor periculoase, a anunțat, ieri, organizația neguvernamentală Medici fără Frontiere (MSF), citată de AFP.

Potrivit media italiene, anchetatorii suspectează nava umanitară, închiriată din 2016 de către organizațiile neguvernamentale SOS Mediterranee și MSF pentru salvarea migranților în largul Libiei, că a făcut ca 24 de tone potențial toxice să treacă drept deșeuri clasice.

Conturile bancare din Italia ale MSF au fost plasate de asemenea sub sechestru.

Ancheta, coordonată de Parchetul din Catania (Sicilia), se referă la tratarea deșeurilor - îmbrăcăminte de la migranți, resturi alimentare și deșeuri sanitare - în porturile italiene unde Aquarius, dar și Vos Prudence, o altă navă închiriată de către MSF în 2017, au debarcat mii de migranți salvați de pe mare.

"Toate operațiunile noastre în port, inclusiv gestionarea problemei deșeurilor, au urmat întotdeauna procedurile standard. Autoritățile competente nu au contestat aceste proceduri, nici nu au identificat riscul pentru sănătatea publică de când noi am lansat activități pe mare", a reacționat MSF într-un comunicat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4011 secunde