Naufragiul Costa Concordia. 16 ani de închisoare pentru fostul comandant

172
Naufragiul  Costa Concordia.  16 ani de închisoare pentru fostul comandant - costaconcordia-1464782174.jpg

Articole recomandate

Justiția italiană a confirmat în apel condamnarea la 16 ani de închisoare a fostului comandant al pachebotului Costa Concordia, al cărui naufragiu în apropierea coastelor italiene în ianuarie 2012 a făcut 32 de morți, potrivit unui corespondent al agenției France Presse.

Fostul comandant al navei, Francesco Schettino, absent la ședința tribunalului din Florența (centru), a fost condamnat în februarie 2015 pentru omucidere, abandonarea navei și naufragiu de către judecătorii Tribunalului din Grosseto (Toscana), unde procesul său în primă instanță a fost deschis în iulie 2013.

El a primit o pedeapsă cu închisoarea de 16 ani și o lună, în timp ce parchetul ceruse 26 de ani și trei luni de recluziune. În apel, parchetul a cerut 27 de ani de închisoare, iar avocații lui achitarea. Cu toate acestea, fostul comandant nu va merge imediat în închisoare, hotărârea nefiind definitivă din cauza posibilității unui recurs.

Costa Concordia, care naviga prea aproape de țărmul insulei toscane Giglio, s-a lovit de o stâncă în noaptea de 14 ianuarie 2012.

Pachebotul a eșuat atunci pe stâncile aflate la câteva zeci de metri de Giglio, având la bord 4.229 de persoane, dintre care 3.200 de turiști. În accident și-au pierdut viața 32 de persoane, dintre care două nu au mai fost găsite.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3354 secunde