NATURA S-A DEZLĂNȚUIT! 141 DE OAMENI MORȚI, ÎN URMA INTEMPERIILOR

507
NATURA S-A DEZLĂNȚUIT! 141 DE OAMENI MORȚI, ÎN URMA INTEMPERIILOR - 34144183900800-1531205762.jpg

Articole recomandate

Echipele de intervenție nipone continuă, marți, eforturile de căutare și salvare a supraviețuitorilor intemperiilor care au afectat vestul Japoniei și au provocat moartea a 141 de persoane, însă șansele de a găsi supraviețuitori în molozul și pământul uscat după ravagiile făcute de ploile torențiale sunt diminuate, informează marți AFP.


Autoritățile au declarat că nu au nicio veste de la cel puțin zece locuitori, după cum a precizat Yoshihide Suga, purtătorul de cuvânt al Guvernului nipon, în timp ce media locale au publicat un număr mult mai mare de persoane dispărute.

"Cei 75.000 de polițiști, pompieri, soldați din Forțele de autoapărare (numele armatei japoneze, n.a.) și Garda de Coastă fac tot ce pot pentru a ajuta victimele'', a subliniat Suga.

Căutările și eforturile de curățare a zonei afectate se desfășoară sub soarele arzător, la temperaturi de 35 de grade Celsius la umbră, ''vreme însorită care va dura încă cel puțin o săptămână", după cum a precizat purtătorul de cuvânt. Este necesară ''multă vigilență" împotriva riscului de insolație, dar și a celui de producere a unor noi alunecări de teren noi, a adăugat el.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6069 secunde