NATO susține Turcia în lupta împotriva terorismului

92
1
NATO susține Turcia în lupta împotriva terorismului - nato-1438100358.jpg

Articole recomandate

NATO susține Turcia în lupta împotriva teroriștilor din Statul Islamic. În urma unei ședințe extraordinare la Bruxelles, Ankara și-a asigurat sprijinul politic al Alianței militare, care a salutat implicarea Turciei în conflictul cu jihadiștii.

Cu toate acestea, o eventuală intervenție militară a NATO nu intră în calcule în acest moment. Între timp, președintele turc Recep Erdogan a anunțat că este imposibil de continuat procesul de pace cu militanții kurzi

Afirmațiile au fost făcute de Jens Stoltenberg în cadrul reuniunii ambasadorilor celor 28 de țări membre, eveniment organizat pentru evaluarea situației critice de la frontiera turcă, provocată de avansarea grupării Stat Islamic, informează site-ul publicației El Pais, potrivit B1.ro.

Summitul de urgență a fost organizat la cererea Turciei, care recent a bombardat organizația teroristă SI în nordul Siriei ca răspuns la atacurile pe teritoriul său.

Reuniunea a avut loc la mai puțin de 24 de ore după ce Ankara și Washington au confirmat intenția să creeze o zonă liberă de jihadiști la frontiera turco-siriană.

O bază militară NATO din sudul Turciei a fost deschisă avioanelor coaliției care luptă împotriva grupării Stat Islamic din Irak și Levant (ISIL), în urma unei discuții telefonice dintre președințele turc și cel american.

"Toți aliații NATO participă la coaliția împotriva terorismului jihadist", a semnalat secretarul general citat de El Pais, care a evitat, de asemenea, să răspundă dacă organizația se va implica mai mult în lupta împotriva SI sau dacă va lăsa acest lucru pe seama coaliției.

Comentează știrea

adevar
27 noiembrie 2015
adevar

Traficul de femei este act terorist luati va de Romania

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4686 secunde