NATO condamnă dur doborârea avionului militar turcesc de forțele siriene

294
NATO condamnă dur doborârea avionului militar turcesc  de forțele siriene - nato-1340717380.jpg
NATO condamnă în termenii cei mai duri doborârea unui avion militar turcesc de către forțele siriene, pe care îl consideră un act "inacceptabil", și este alături de Turcia în spirit de solidaritate, a declarat ieri, la Bruxelles, secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen.

El a făcut acest anunț la finalul unei reuniuni a Consiliului Nord-Atlantic la nivel de ambasadori, reuniune solicitată de Turcia, după ce un avion turcesc de vânătoare a fost doborât vineri de Siria deasupra Mediteranei.

Rasmussen a precizat că discuțiile de ieri dintre cei 28 de ambasadori ai statelor aliate nu s-au purtat asupra Articolului 5 al Tratatului Nord-Atlantic, cel care prevede că un atac contra unui stat membru NATO va fi considerat un atac împotriva tuturor țărilor aliate (așa-numita clauză "toți pentru unul, unul pentru toți").

Reprezentantul Alianței Nord-Atlantice a mai menționat că se așteaptă ca Siria să adopte toate măsurile necesare pentru a evita alte incidente de tipul celui înregistrat vineri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.263 secunde