NATO apreciază că atacurile aeriene din Siria au fost un mesaj la adresa Rusiei și Iranului

133
1
NATO apreciază că atacurile aeriene din Siria au fost un mesaj la adresa Rusiei și Iranului - natoapreciaza-1523883279.jpg

Articole recomandate

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, ieri, că atacurile aeriene comune efectuate în zorii zilei de sâmbătă de SUA, Marea Britanie și Franța asupra mai multor instalații militare din Siria au fost un mesaj adresat Rusiei și Iranului, transmite EFE.

"Operațiunea a fost un mesaj clar la adresa regimului (președintelui sirian Bashar al-Assad), și la adresa Rusiei și Iranului, care îl sprijină. A demonstrat că întreaga comunitate internațională nu poate sta pe margine, fără să aibă nicio reacție", a declarat Stoltenberg, într-un interviu acordat postului turc NTV.

Stoltenberg, aflat luni în vizită la Ankara, a adăugat că operațiunea occidentală a redus capacitatea de a folosi arme chimice și probabilitatea ca acest lucru să se mai întâmple în viitor. El a reamintit totodată că Națiunile Unite au făcut eforturi pentru o anchetă independentă asupra armelor chimice (în Siria), însă Rusia s-a opus.

În ceea ce privește întrevederea cu ministrul Apărării turc, Nurettin Canikli, care a avut loc ieri dimineață, Stoltenberg s-a limitat să declare că NATO continuă să lucreze cu Turcia.

Agenția EFE informează că la 13:30 GMT (ora locală 16:30), secretarul general al NATO va fi primit de președintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Potrivit comunicatelor oficiale, vizita lui Stoltenberg se înscrie în pregătirea summitului NATO de la Bruxelles, care va avea loc în iulie.

Întrebat în legătură cu decizia polemică a Turciei de a cumpăra sisteme de apărare antirachetă S-400 de la Rusia, Stoltenberg s-a mulțumit să menționeze că "achiziționarea de sisteme de apărare este o decizie suverană a fiecărei țări membre a NATO".

Comentează știrea

eugen
17 aprilie 2018
nato

daca si basina asta de strut se cheama amenintare la adresa Rusiei și Iranului atunci este clar de ce in ultimii 70 de anii astia au cistigat conflicte numai pe platourile de la HOLLY

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5512 secunde