NASA vrea să captureze un asteroid de mici dimensiuni și să-l plaseze pe orbita Lunii

199
NASA vrea să captureze un asteroid de mici dimensiuni și să-l plaseze pe orbita Lunii - nasa-1365336618.jpg
Agenția spațială americană (NASA) vrea să organizeze, până în 2020, o misiune robotizată cu scopul de a captura un asteroid de mici dimensiuni și a-l așeza pe orbita Lunii, informează AFP. Informația a fost făcută publică de un membru de marcă al comisiei pentru misiuni spațiale din Senatul american, Bill Nelson, un democrat din statul Florida.

Președintele american Barack Obama va supune aprobării acest nou proiect - care va costa 100 de milioane de dolari - în audierile de miercuri din Congresul american.

Operațiunea de capturare a asteroidului face parte dintr-un program spațial mai amplu, a spus Nelson pe site-ul său de internet, citează Mediafax.

"Programul combină cercetările necesare pentru exploatarea resurselor de pe asteroizi și mijloacele de deviere a traiectoriilor acestora în cazul în care reprezintă o amenințare pentru Terra, precum și dezvoltarea tehnologiilor care permit facilitarea viitoarelor misiuni cu echipaj uman pe Marte", a spus senatorul american.

Acesta a explicat că proiectul a fost anunțat anul trecut de Institutul pentru Tehnologie California din Pasadena și reținut pe lista de priorități a NASA și a biroului pentru știință și tehnologie de la Casa Albă. Ulterior au fost rugați să se alăture acestui proiect și alți oameni de știință.

Obiectivul lui Obama de a trimite astronauți pe un asteroid apropiat de Terra, până în 2025, nu poate fi atins, având în vedere proiecțiile bugetare de pe următorii ani.

Însă, remorcarea unui asteroid cu ajutorul unui robot și așezarea acestuia pe orbita Lunii le-ar oferi astronauților o destinație la "costuri acceptabile", a mai spus Nelson, care citează în sprijinul afirmațiilor sale studiile făcute în acest sens.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.549 secunde