Muzeul Luvru și-a redeschis porțile după atacul de vineri

186
Muzeul Luvru și-a redeschis porțile după atacul de vineri - 1-1486218577.jpg

Articole recomandate

Numeroși turiști au venit sâmbătă în fața intrării principale a muzeului Luvru din Paris care și-a redeschis porțile, la 8:30 GMT, la o zi după atacul cu macetă îndreptat împotriva soldaților care se aflau într-o zonă din apropierea stabilimentului, relatează AFP.


În ciuda vremii ploioase, două șiruri lungi de turiști, formate majoritar din vizitatori chinezi, erau vizibile în zona de acces către galeria Carrousel, în același loc unde vineri un bărbat a strigat ''Allah Akbar'' și a atacat cu macetă militarii prezenți în acea zonă.


Sâmbătă, polițiști înarmați cu pistol-mitralieră patrulau în apropierea turiștilor, care înainte de a pătrunde în muzeu treceau printr-un filtru de control unde li se verificau rucsacele.


Magazinele galeriei comerciale, care fuseseră închise vineri după amiază în urma atacului, au fost de asemenea redeschise.


Bărbatul, care a atacat vineri dimineață cu maceta soldații din apropierea muzeului și care a fost grav rănit în urma ripostei militarilor, a fost identificat de autoritățile franceze, fiind vorba de un cetățean egiptean de 29 de ani, rezident al Emiratelor Arabe Unite, care a intrat ilegal în Franța la 26 ianuarie, venind din Dubai. În urma producerii atacului, muzeul a fost imediat închis de autorități.


În doi ani de declin consecutiv, celebrul muzeu a pierdut două milioane de vizitatori, o tendință susceptibilă să pună la îndoială în cele din urmă poziția sa de lider râvnită de marile instituții anglo-saxone. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6766 secunde