Muammar Gaddafi va fi înmormântat într-un loc secret, pentru a evita pelerinajele

362
Muammar Gaddafi va fi înmormântat într-un loc secret, pentru a evita pelerinajele - muammaralgaddafi-1319266746.jpg

Articole recomandate

Trupul neînsuflețit al fostului lider libian Muammar Gaddafi, ucis joi la Sirt, va fi înmormântat într-un loc secret pentru a evita orice pelerinaj la mormântul său pe viitor, au declarat vineri membri ai Consiliului militar din Misrata, unde se află cadavrul acestuia în prezent, relatează AFP.

Premierul Consiliului Național de Tranziție (CNT) libian "Mahmoud Jibril ne-a dat acest sfat când a venit să vadă cadavrul", vineri după-amiază, a explicat un membru al Consiliului militar, sub acoperirea anonimatului. Afirmațiile acestuia au fost confirmate de mai mulți colegi ai săi.

"Această decizie este menită să evite ca pe viitor anumiți pro-Gaddafi să efectueze un pelerinaj la mormântul său", a precizat acest oficial, adăugând că se va proceda "ca în cazul lui Adolf Hitler", dictatorul nazist al cărui cadavru a dispărut după sinuciderea în buncărul său din Berlin în 1945.

Dar potrivit unora dintre aceste surse, o reunine va avea loc sâmbătă pentru a-i convinge pe ultimii sceptici, a ajunge la un consens și a adopta o decizie formală.

Formând o coadă de sute de metri lungime vineri după-amiază, mii de persoane au venit să vadă cadavrul lui Muammar Gaddafi, expus într-o cameră frigorifică, la periferia orașului Misrata.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 21 Octombrie 2011
Stire din Actual : Gaddafi a fost ucis
Joi, 20 Octombrie 2011
Stire din Eveniment : Gaddafi a fost capturat!
Pagina a fost generata in 0.4776 secunde