Moscova vrea să-și normalizeze relațiile cu NATO

188
Moscova vrea  să-și normalizeze relațiile cu NATO - moscova-1483538964.jpg

Articole recomandate

Moscova nu consideră Organizația Tratatului Atlanticului de Nord drept o organizație anacronică și consideră că este necesar să fie restabilită vechea relație cu Alianța, informează agenția Interfax. 


"Ce fel de anacronism? Multor țări le este profitabil să facă pur și simplu parte din NATO din punct de vedere economic, politic, pentru că astfel nu mai au nevoie să construiască o politică externă independentă, este suficient să se alăture", a declarat, într-un interviu, Andrei Kelin, directorul Departamentului pentru cooperare europeană din cadrul Ministerului de Externe rus, întrebat dacă Moscova mai consideră NATO o "relicvă și un anacronism al Războiului rece". 


"Este necesar să se construiască relații normale cu NATO și să se restabilească ceea ce a fost", a subliniat diplomatul rus, adăugând că Alianța Nord-Atlantică este o "realitate, un factor militar și nu poți să te limitezi la descântece".
 
Potrivit lui Kelin, "există o mulțime de motive pentru care unele state, mai ales mici, preferă să facă parte dintr-o astfel de organizație. Nu mai este nevoie de a construi apărarea pe întreg perimetrul țării. De exemplu, țări ca Belgia nu mai au nevoie să aibă o marină independentă, forțe aeriene și apărare anti-aeriană. 


Este vorba de diviziunea muncii, ceea ce este mult mai ieftin. O singură țară, bunăoară, poate să aibă două fregate și patru bombardiere, în timp ce țara vecină să aibă alte sarcini de luptă". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1738 secunde