€ 4.732
£ 5.2698
$ 4.195

Mai multe ştiri online:

Moscova dorește un dialog concret cu Washingtonul pe tema Tratatului INF

Ştire online publicată Luni, 17 Decembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Rusia a anunțat, sâmbătă, că este gata să aibă un dialog deschis și concret cu SUA pe tema Tratatului privind Forțele Nucleare Intermediare (INF), datând din timpul Războiului Rece și din care SUA doresc să se retragă, informează AFP.

Potrivit Moscovei, o notă a fost trimisă, miercuri, de către ministrul Apărării rus, Serghei Șoigu, omologului său american Jim Mattis, în care făcea apel la un astfel de dialog, dar până acum autoritățile ruse nu au primit încă un răspuns oficial.

„Totul demonstrează reticența SUA față de un dialog rațional și profesionist cu Rusia în interesul soluționării problemelor presante de securitate regionale și internaționale”, a menționat Ministerul Apărării rus într-un comunicat.

La începutul lui decembrie, SUA au dat Rusiei un ultimatum, anunțând că autoritățile de la Moscova au la dispoziție 60 de zile pentru a se conforma Tratatului INF, încheiat în 1987, în caz contrar atenționând că se vor retrage din acest tratat.

NATO și SUA acuză Moscova că încalcă Tratatul INF prin dezvoltarea unui nou sistem de rachetă, acuzații respinse de Moscova drept nefondate.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7244 secunde