€ 4.726
£ 5.3065
$ 4.2193

Mai multe ştiri online:

"Monstrul marin". Rusia a lansat la apă, în cadru festiv, un submarin nuclear

Ştire online publicată Joi, 25 Aprilie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Rusia a lansat la apă primul submarin nuclear, destinat să transporte drone subacvatice „Poseidon”, un fel de torpile cu capacitate nucleară, în cadrul unei ceremonii desfășurate, marți, în prezența unui număr mare de jurnaliști și camere de filmat la complexul „Sevmaș” din Severodvinsk (regiunea Arhanghelsk), informează agenția de presă oficială RIA Novosti, evenimentul având loc pe fondul unui climat tensionat între Federația Rusă și Occident.

Canalele de televiziune, îndeosebi cele de stat, invitate în număr mare, nu au avut voie să insiste pe submarinul propriu-zis, un proiect strict clasificat, deși unele televiziuni au transmis reportaje ample despre această lansare la apă. Denumit „monstrul marin” de presa occidentală, submarinul „Belgorod” K-329 încă nu este în totalitate finalizat și urmează să fie supus unei serii de teste. Se așteaptă ca acesta să intre în serviciul flotei ruse la începutul anului 2020-2021.

„În decurs de doi ani, submarinul și dronele Poseidon vor fi testate împreună. La orizontul 2020-2021, este planificat ca întregul sistem să intre în dotarea marinei ruse”, a declarat, pentru RIA Novosti, o sursă bine informată, sub rezerva anonimatului.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7256 secunde