Moment istoric la vatican. Maica Tereza a fost canonizată

198
Moment istoric la vatican. Maica Tereza a fost canonizată - maicaterezacanonizare-1472995135.jpg

Articole recomandate

Maica Tereza, laureată a premiului Nobel pentru Pace și una dintre cele mai emblematice personalități ale secolului trecut, a fost declarată sfântă, duminică, de către Papa Francisc, la începutul unei ceremonii de canonizare oficiate în Piața Sfântul Petru din Roma, în fața a 100.000 de cre-dincioși. Maica Tereza a fost distinsă, în 1979, cu Premiul Nobel pentru Pace, pentru o viață închinată semenilor din lumea întreagă. Ceremonia de decernare a avut loc la 10 decembrie 1979, iar Maica Tereza a primit premiul "Spre slava lui Dumnezeu și în numele celor săraci".

La acel moment, Maica Tereza a refuzat masa aferentă spunând că decât să facă acea recepție, mai bine hrănește 2.000 de săraci, motiv pentru care s-a făcut prânz creștin.

Maica Tereza s-a dedicat în întregime semenilor săi, îngrijind copii sau alinând suferințe, a deschis o școală în aer liber și o casă pentru cei fără adăpost și a convins autoritățile locale să facă donații pentru această cauză, potrivit DCNews. Prin eforturile Maicii Tereza, milioane de bolnavi și muribunzi au primit adăpost și au fost tratați în dispensare mobile sau în clinici specializate și sute de mii de copii abandonați au fost îngrijiți și dați spre adopție.

Într-o zi, un ziarist, văzând-o cum spăla un bolnav cu răni grave, a spus: "Eu n-aș face așa ceva nici pentru un milion de dolari". "Nici eu", i-a răspuns Maica Tereza. "Pentru un milion de dolari nu, însă din iubire față de Hristos, da, și cu bucurie".

Maica Tereza s-a împotrivit în mod clar avortului și legalizării divorțurilor. În anul 1994, în cadrul unei conferințe la Washington, a declarat: "Nu ucideți copilașii! Le rog pe toate mamele din lume: Dacă nu doriți un copil, dați-mi-l mie... Eu îl doresc! Așa am adoptat peste 3.000 de copii în Calcutta".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2041 secunde