Modelul de carantină obligatorie aplicat în Moscova, extins în întreaga Rusie?

Luni, 30 Martie 2020, 16:14
249
Guvernul rus a propus, ieri, extinderea la întreaga țară a carantinei obligatorii aplicată de capitala Moscova în efortul de a opri răspândirea coronavirusului, relatează EFE.

"Cer guvernatorilor regiunilor Rusiei să ia notă de această măsură și să studieze aplicarea ei în teritoriile lor", a declarat premierul Mihail Mișustin, într-o reuniune a cabinetului.

Potrivit premierului rus, măsurile adoptate de Moscova și de autoritățile din regiunea Moscovei "sunt o continuare logică a politicii președintelui Vladimir Putin în lupta împotriva coronavirusului".

EFE amintește că Putin a anunțat, săptămâna trecută, o serie de măsuri pentru stoparea propagării Covid-19 în țară, care includ "o săptămână de vacanță plătită", însă autoritățile au insistat că oamenii trebuie să stea în case.

Autoritățile din Moscova au anunțat o carantină parțială începând de duminică și le-au cerut rezidenților să stea acasă de luni, în contextul în care numărul cazurilor recenzate oficial în capitala Rusiei a trecut de 1.000.Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.4995 secunde