Moartea unui băiețel imigrant în arestul autorităților americane zguduie America

113
Moartea unui băiețel imigrant în arestul autorităților americane zguduie America - 350037415600-1545809416.jpg

Articole recomandate

Un băiețel de opt ani din Guatemala a murit în custodia autorităților americane în apropiere de frontiera cu Mexic, a anunțat marți un oficial, fiind al doilea caz de deces al unui imigrant minor în custodia SUA în această lună, relatează dpa și AFP.


"Cauza decesului acestui copil nu este cunoscută", a anunțat Agenția americană pentru protecția vămilor și a frontierelor, afirmând că va fi efectuată o investigație și că guvernul din Guatemala a fost notificat. În cursul acestei luni, oficiali americani au anunțat decesul unei fetițe de 7 ani din Guatemala care se afla și ea în custodia SUA. Ea avea o febră puternică și a murit în spital. Trupul ei fost transportat în satul ei de origine din Guatemala chiar înainte de Crăciun.

Fetița și tatăl ei fuseseră arestați împreună cu un grup mai mare de migranți care făcuse o călătorie lungă din America Centrală și care intrase ilegal în SUA. Băiețelul de opt ani a fost tratat luni la spital și externat, dar ulterior starea lui s-a agravat și a fost trimis înapoi la unitatea medicală. El a murit la scurtă vreme după miezul nopții. Ministrul securității interne Kirstjen Nielsen a fost audiată de congresmeni în această lună și a fost criticată după ce nu a reușit să spună câți oameni au murit în custodia SUA în apropierea frontierei, notează DCNews.ro.

Politica privind migrația ilegală a lui Donald Trump a fost dur criticată de liberali, inclusiv decizia, între timp anulată, de a aresta familiile care trec ilegal frontiera și de a-i separa pe copii. Trump continuă să facă demersuri pentru construirea unui zid la frontiera cu Mexicul în zonele în care nu există o barieră naturală de-a lungul graniței comune, scrie romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 22 Decembrie 2018
Stire din Actual : DOLIU ÎN LUMEA UNIVERSITARĂ!
Pagina a fost generata in 0.9412 secunde