Moartea lui Kim Jong-Nam: VX a paralizat victima

258
Moartea lui Kim Jong-Nam: VX a paralizat victima - moartealuikim-1488117038.jpg

Articole recomandate

Fratele vitreg al liderului nord-coreean a murit de paralizia provocată de un puternic agent neurotoxic, potrivit rezultatelor autopsiei dezvăluite, ieri, de ministrul malaezian al Sănătății. Între timp, aeroportul din Kuala Lumpur, unde a avut loc crima, a fost declarat în afara oricărui pericol, relatează AFP. 


Autoritățile din Malaezia au anunțat, vineri, că Kim Jong-Nam, fratele vitreg al lui Kim Jong-Un, a fost ucis pe 13 februarie cu VX, un agent neurotoxic clasificat drept o armă de distrugere în masă, într-un scenariu demn de un roman de spionaj. 


Rezultatele autopsiei sugerează că victima, în vârstă de 45 de ani, a murit de o "paralizie foarte gravă" și "într-un timp foarte scurt", a declarat ministrul S. Subramaniam. 


Două femei suspectate de a fi administrat substanța au fost plasate în arest preventiv, precum și un nord-coreean. Poliția vrea să audieze alți șapte nord-coreeni, inclusiv un diplomat al ambasadei nord-coreene la Kuala Lumpur, dar patru suspecți au fugit din Malaezia în ziua asasinatului. 


Imagini înregistrate de camerele de supraveghere în momentul atacului comis pe aeroportul din Kuala Lumpur îl arată pe Kim Jong-Nam care este abordat de două femei, dintre care una îl stropește cu ceva pe față. Kim, un bărbat corpolent, a murit în drum spre spital. 


Una dintre femeile suspectate de asasinarea lui Kim Jong-Nam a povestit, sâmbătă, că a primit echivalentul a 90 de dolari pentru a lua parte la ceea ce ea credea a fi o emisiune de televiziune cu camera ascunsă. 


VX este o versiune mai letală a gazului sarin, inodor și foarte toxic. Agenții neurotoxici stimulează excesiv glandele și mușchii, atacând respirația. 


Potrivit lui Subramaniam, cauzele morții sunt acum "mai mult sau mai puțin confirmate". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4837 secunde