Mai multe ştiri online:

Misiunea NATO în Irak nu este perturbată de tensiunile SUA-Iran

Ştire online publicată Sâmbătă, 08 Iunie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Responsabilii misiunii NATO în Irak au afirmat, joi, la Bruxelles, că recenta escaladare a tensiunilor între Iran și SUA nu le afectează activitățile, relatează AFP. 


Washingtonul și-a rechemat, luna trecută, diplomații săi neesențiali din Irak, invocând faptul că grupurile armate irakiene pro-iraniene constituie o amenințare iminentă pentru personalul său. Forțele armate germane și olandeze au anunțat și ele, la jumătatea lui mai, că și-au suspendat până la noi ordine operațiunile de formare militară în această țară. 
Generalul canadian Dany Fortin, responsabil al misiunii NATO în Irak, de 500 de oameni, a estimat totuși că forțele sale „au atenuat suficient amenințarea” și sunt capabile să-și continue misiunea. 


„Nu există nicio îndoială că există mereu un risc, dar măsuri de protecție au fost instituite și ne putem continua activitățile”, a declarat el pentru media din Bruxelles, la cartierul general al NATO. 


Misiunea NATO în Irak instruiește forțele armate ale țării în scopul de a evita o repetare a evenimentelor din 2014, când gruparea Stat Islamic (SI) a cucerit teritorii semnificative în Irak și Siria.
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.696 secunde