Misiune ONU suspendată: Kievul nu a permis accesul în locuri suspectate de practicare a torturii

167
Misiune ONU suspendată: Kievul  nu a permis accesul în locuri suspectate de practicare a torturii - misiuneonu-1464265178.jpg

Articole recomandate

O misiune a patru experți ai ONU în respectarea drepturilor omului a anunțat că își suspendă vizita în Ucraina pentru că i s-a refuzat accesul în mai multe locuri din țară în care suspecta serviciile de securitate că practică tortura, informează AFP.

Misiunea, care trebuia să aibă loc între 19 și 26 mai, a fost "suspendată în urma obstrucțiilor" cu care s-a confruntat, a declarat Subcomitetul ONU pentru prevenirea torturii într-un comunicat.

"Acest refuz de acces constituie o încălcare a obligațiilor Ucrainei ca stat parte a protocolului opțional din Convenția împotriva torturii", a afirmat șeful delegației, Malcolm Evans, în comunicat.

Potrivit protocolului opțional al Convenției împotriva torturii, ONU poate trimite misiuni în toate statele aderente la acest document și să efectueze vizite-surpriză în toate locurile de detenție.

O delegație a a-cestui subcomitet ONU și-a mai suspendat o singură dată o astfel de misiune: în septembrie 2014, când îi fusese refuzat accesul în unele locuri de detenție din Azerbaidjan.

Ucraina este de doi ani scena unui conflict în care armata ei se opune separatiștilor proruși, în urma căruia au fost înregistrați aproape 9.300 de morți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3299 secunde