Mai multe ştiri online:

Minoritățile entice, subreprezentate în noul Parlament European

Ştire online publicată Joi, 06 Iunie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Minoritățile etnice rămân larg subreprezentate în noul Parlament European după alegerile din 23-26 mai, a atenționat, marți, Rețeaua europeană contra rasismului (ENAR), ce regrupează numeroase ONG-uri din Europa, potrivit AFP. 


Conform analizei realizate de ENAR, în legislatura 2019-2024 minoritățile etnice vor avea 36 dintre cei 751 de eurodeputați, ceea ce înseamnă 5% dintre membrii Parlamentului European, în condițiile în care ENAR estimează că minoritățile rasiale și cele etnice reprezintă cel puțin 10% din populația Uniunii Europene. 


Eurodeputații „de culoare”, definiți drept „non-albi” și „cu origini în afara UE” vor fi în număr de 30, o cifră care se va reduce la 24 după ce Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană. În legislatura 2014-2019, numărul acestora a fost de 18. 
Această subreprezentare poate fi atribuită rasismului structural și excluziunii sociale, discrimininării directe la vot, precum și unei proporții slabe a candidaților apăruți din rândul minorităților etnice. 


ENAR subliniază că instituțiile UE și statele membre trebuie să adopte măsuri clare pentru a se asigura că nu există discriminare în listele partidelor sau în structurile instituționale. 
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7008 secunde