€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Ministrul rus al Apărării a dat ordin pentru reactualizarea conceptului de război

Ştire online publicată Joi, 20 Iunie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a dat ordin responsabililor de la vârful armatei ruse să elaboreze un nou concept al modului de a conduce un război în timpurile moderne, subliniind că aceasta va constitui o prerogativă a ministerului său, informează agenția Interfax, consultată de Agerpres. 


Într-o conferință pe teme teoretice și practice, la care au participat înalți responsabili ai forțelor armate ruse, Serghei Șoigu a declarat, marți, că „războaiele moderne necesită noi abordări”. 


„Conflictele de nouă generație reprezintă o combinație de metode clasice și asimetrice de război, în care acțiunile militare sunt de scurtă durată și nu există pur și simplu timp pentru corectarea greșelilor”, a explicat ministrul rus. 


În același timp, ministrul Șoigu a indicat că, din 2013, echiparea armatei ruse cu arme moderne a crescut de 3,8 ori, iar la începutul acestui an, ponderea lor era de 64% la nivelul întregii armate. 


În plus, a anunțat șeful instituției de apărare de la Moscova, forțele armatei ruse vor primi în curând o armă complet nouă, ale cărei caracteristici de luptă se bazează pe tehnologia supersonică și energia laser. În acest sens, el a dat exemplul sistemului de recunoaștere și de atac „Streleț”, care face posibilă atingerea țintelor „practic în timp real, la 8-12 minute de la detectarea acestora”, subliniind posibilitățile de recunoaștere și de distrugere a țintelor inamice de dronele dezvoltate de armata rusă. 
După anexarea peninsulei ucrainene Crimeea în martie 2014, experții militari au început să vorbească despre conceptul de „război hibrid” introdus de Rusia, în care au văzut un nou mod de a duce un război. Acesta se caracterizează prin faptul că acțiunile militare sunt derulate de formațiuni militare neoficiale, concomitent cu un spectru vast de acțiuni politice, economice și informaționale. Strategia rusă de război hibrid a fost prezentată în premieră în 2013, de către șeful Statului Major rus, generalul Valeri Gherasimov, potrivit presei ruse. 


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 7615 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 3968 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2954 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7119 secunde