Ministrul Justiției din Franța a demisionat

136
Ministrul Justiției din Franța  a demisionat - ministruljustitiei-1453907918.jpg

Articole recomandate

Ministrul Justiției din Franța, Christiane Taubira, în dezacord cu executivul privind privarea de cetățenie a autorilor unor acte de terorism, și-a prezentat demisia președintelui Francois Hollande, a anunțat ieri președinția, relatează AFP și Reuters.

Demisia ministrului în vârstă de 63 de ani intervine în contextul în care prim-ministrul Manuel Valls urmează să prezinte deputaților textul definitiv al proiectului de reformă constituțională privind starea de urgență și privarea de cetățenie. Christine Taubira a exprimat îndoieli în legătură cu intenția guvernului de a-i lipsi de cetățenie în anumite condiții pe francezii condamnați pentru terorism.

Textul propus de guvern prevedea inițial includerea în Constituție a privării de cetățenie pentru persoanele cu dublă cetățenie născute în Franța și condamnate pentru infracțiuni teroriste, o măsură care instituia o diferență de tratament între francezi și care a provocat o sciziune în rândul stângii. În textul care va fi prezentat miercuri, guvernul a înlăturat orice referire la francezii cu dublă cetățenie, prevăzând totuși privarea de cetățenie la autorii unor crime grave.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.32 secunde