€ 4.7601
£ 5.3997
$ 4.2518

Mai multe ştiri online:

Ministrul Justiției din Cipru a demisionat, din cauza anchetei asupra criminalului care ar fi ucis și două românce

Ştire online publicată Vineri, 26 Aprilie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Ministrul Justiției din Cipru, Ionas Nicolaou, a demisionat pe fondul unor greșeli comise de autorități în investigațiile privind mai multe persoane dispărute, scrie Associated Press, citat de News.ro. 


El a afirmat că un motiv important pentru demisia sa, care a fost acceptată de președintele cipriot, a fost că acele greșeli în investigația nu sunt doar responsabilitatea poliției ci și a „atitudinilor și percepțiilor care nu onorează pe nimeni” din societate.

Un căpitan al armatei cipriote a recunoscut că a ucis șapte femei străine, iar poliția continuă căutările pentru corpurile a trei dintre femei.

Victimele ar fi o mamă și fiica sa originară din România, date dispărute în septembrie 2016, iar celelalte cinci ar fi originare din Filipine, date dispărute în august 2018.

Critici au denunțat o lipsă de reacție a poliției cipriote, care nu ar fi efectuat investigațiile necesare după semnalarea acestor dispariții.

Poliția a anunțat că a fost obstrucționată, în demersurile sale, de către dispoziții legale, care limitează posibilitatea de a verifica date telefonice fără ordinul unui tribunal, emis doar în cazul unor delicte pasibile de o pedeapsă de peste cinci ani de închisoare.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7701 secunde