Ministrul german al Apărării se opune serviciului militar obligatoriu

201
Ministrul german al Apărării se opune serviciului militar obligatoriu - serviciulmilitargermania-1534160233.jpg

Articole recomandate

Ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, a declarat că își menține opoziția față de reintroducerea unui serviciu național civil sau militar în Germania, în pofida sprijinului politic și popular în creștere în favoarea acestei idei, transmite duminică dpa.


"Astăzi este vorba tot mai mult despre atacuri cibernetice, războaie hibride, amenințări asimetrice din partea teroriștilor sau despre stabilizarea unor state în pericol, precum Mali sau Irak, pentru ca acesta să nu coboare în haos, violențe și deplasări de populație", a declarat ministrul german pentru ediția de duminică a tabloidului Bild.


"Pentru aceste misiuni avem nevoie de experți înalt instruiți și motivați, de profesioniști adevărați", a subliniat ea.


O facțiune a Uniunii Creștin-Democrate (CDU) a cancelarului Angela Merkel, condusă de secretarul general al partidului, Annegret Kramp-Karrenbauer, face presiuni pentru reintroducerea unei forme de serviciu național pentru tinerii adulți, la șapte ani după ce recrutarea obligatorie a fost desființată.


Von der Leyen, care este membră a CDU, a menționat că, deși se opune reintroducerii serviciului militar, dezbaterea este totuși importantă pentru că scoate în evidență valoarea înaltă a serviciului militar pentru Germania.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3798 secunde