Ministrul Afacerilor Externe: Pandemia a întrerupt numeroase procese, "dar în mod cert a accelerat digitalizarea"

115
Ministrul Afacerilor Externe: Pandemia a întrerupt numeroase procese,

Articole recomandate

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a afirmat miercuri, la o videoconferință internațională, că pandemia a întrerupt numeroase procese, "dar în mod cert a accelerat digitalizarea", informează Agerpres.


Potrivit unui comunicat al MAE, ministrul Aurescu a participat la Conferința internațională dedicată răspunsului digital la pandemia COVID-19, alături de omologii săi din 60 de state.


Reuniunea a fost inițiată de Estonia și Singapore, țări cu experiență recunoscută în domeniul e-guvernării, cu scopul de a dezbate perspectivele concrete de reducere a decalajelor digitale și de consolidare a coeziunii globale în contextul pandemiei, prin utilizarea unor soluții inovatoare și flexibile. Discuțiile au vizat rolul tehnologiei digitale în stimularea redresării economice și depășirea fracturilor sociale, atât în plan național, cât și în plan european și global, prin găsirea de soluții multilaterale.


Ministrul Aurescu a accentuat importanța digitalizării pentru depășirea cât mai eficientă și rapidă a situațiilor de criză, precum și necesitatea de dezvoltare a serviciilor digitale în administrația publică și, în paralel, a competențelor în tehnologia informației ale cetățenilor și obiectivele specifice ale României în domeniu.


"Pandemia a întrerupt numeroase procese, dar în mod cert a accelerat digitalizarea, care este o prioritate pentru UE, inclusiv pentru Guvernul României. Acesta este motivul pentru care România este un membru activ inclusiv în cadrul unor platforme regionale precum Inițiativa celor Trei Mări, care promovează reducerea decalajului de conectivitate, inclusiv cel digital. (...). Transformarea digitală a României urmărește debirocratizarea, consolidarea rezilienței noastre și creșterea atractivității pentru investitorii străini. De asemenea, cetățenii vor fi, astfel, mai satisfăcuți de serviciile publice, ceea ce va contribui la consolidarea contractului social pe care se întemeiază democrația", a subliniat în cadrul conferinței Bogdan Aurescu.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7588 secunde