Ministru în vârstă de 53 de ani, mort din cauza coronavirusului

274
Ministru în vârstă de 53 de ani, mort din cauza coronavirusului - salkobukvarevic-1596089916.jpg

Articole recomandate

Salko Bukvarevic, ministru însărcinat cu problemele veteranilor în cadrul Guvernului de la Sarajevo, a murit miercuri, la 53 de ani, după ce s-a infectat cu noul coronavirus, a informat televiziunea publică BHRT.


El fusese spitalizat în clinica universitară din Sarajevo în urmă cu zece zile, dar starea plămânilor i s-a deteriorat și de luni a fost plasat pe ventilație mecanică, scrie Sarajevo Times.


Profesor universitar, Salko Bukvarevic era membru al guvernului entității croato-musulmane, una dintre cele două componente ale Bosniei-Herțegovina. Chiar premierul acestei entități, Fadil Novalic, în vârstă de 61 de ani, a fost infectat și el cu SARS-CoV-2, dar s-a recuperat și a putut ieși din spital săptămâna trecută, relatează Agerpres.


Țara balcanică a înregistrat aproximativ 11.000 de cazuri de Covid-19 și peste 300 de decese, la o populație de 3,5 milioane de locuitori.


Bosnia, care se confruntă cu o reapariție a cazurilor de coronavirus, are aproape 100 de contaminări la 100.000 de locuitori, una dintre cele mai mari rate din Europa, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6184 secunde