Ministru german: O înfrângere a președintelui american Donald Trump la alegerile prezidențiale din noiembrie nu ar fi suficientă pentru redresarea relațiilor diplomatice

Duminică, 28 Iunie 2020, 18:11
145
O înfrângere a președintelui american Donald Trump la alegerile prezidențiale din noiembrie nu ar fi suficientă pentru redresarea relațiilor diplomatice, a spus ministrul de externe german Heiko Maas.


"Orice persoană care crede că a avea un democrat în funcția de președinte (al SUA) va restabili parteneriatul transatlantic la nivelul dinainte subestimează schimbările structurale" care au avut loc, a spus șeful diplomației germane într-un interviu citat de dpa și preluat de Agerpres.


Deși a calificat relația bilaterală "extrem de importantă", Maas a adăugat că "în actuala sa formă, ea nu mai răspunde așteptărilor pe care ambele părți le au de la aceasta".


Președintele american Donald Trump a criticat constant Germania pentru gestionarea unor chestiuni, precum cooperarea Berlinului cu Rusia în proiectul energetic Nord Stream 2 și faptul că Germania nu respectă ținta decisă de NATO, de 2% din PIB, pentru bugetul său militar.


La alegerile prezidențiale americane din noiembrie, Trump se va confrunta cu Joe Biden, candidatul Partidului Democrat.


Pagina a fost generata in 0.2681 secunde