Mai multe ştiri online:

Miniștrii de Externe din UE, întâlnire cu omologul lor chinez

Ştire online publicată Marţi, 19 Martie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Miniștrii de Externe din țările membre ale Uniunii Europene s-au întâlnit, ieri, cu omologul lor chinez, Wang Yi, pentru a pregăti summitul UE-China din aprilie, transmite DPA. 


La Bruxelles este în curs de reevaluare relația cu Beijingul, menționează agenția citată. Săptămâna trecută, Comisia Europeană a publicat un document strategic prin care încurajează statele din UE să reconsidere rolurile multiple ale Chinei ca partener concurent economic și „rival sistemic”. Comisia semnalează preocupări privind practicile economice incorecte și amenințările la adresa infrastructurii 5G. Diplomați europeni au recunoscut, potrivit DPA, că limbajul „îndrăzneț” folosit ar putea fi considerat ofensator de partea chineză. 


China a reacționat cerând Uniunii să se concentreze asupra oportunităților oferite de dezvoltarea economiei chineze. 
Sub rezerva anonimatului, o oficialitate de rang înalt de la Bruxelles a afirmat că abordarea constructivă diferențiază UE de cei care sunt pe cale să iasă din sistemul multilateral și impun tarife punitive. Persoana respectivă nu a menționat explicit Statele Unite.
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8699 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4053 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2783 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8371 secunde