Mike Pompeo se va întâlni cu Serghei Lavrov, vineri, la ONU

160
Mike Pompeo se va întâlni cu Serghei Lavrov, vineri, la ONU - mike-1569263644.jpg

Articole recomandate

Șeful diplomației americane, Mike Pompeo, urmează să se întâlnească, vineri, cu omologul său rus, Serghei Lavrov, în marja Adunării Generale a ONU la New York, anunță Departamentul de Stat al SUA. 


Cei doi miniștri s-au văzut ultima dată la jumătatea lui mai, la Soci, în Rusia. Între timp, Washingtonul și Moscova au marcat decesul Tratatului privind forțele nucleare cu rază medie de acțiune, amenințând să relanseze cursa înarmării. 


Președintele american, Donald Trump, și-a exprimat de multă vreme dorința de a stabili relații mai bune cu omologul său rus, Vladimir Putin. Legăturile rămân însă extrem de tensionate, restul administrației americane, cu Mike Pomeo în frunte, folosind frecvent cuvinte foarte dure la adresa Moscovei, mai ales pentru rolul său în Ucraina și Siria. 


Potrivit unui oficial american cu rang înalt, Statele Unite intenționează să profite de reuniunea anuală a Națiunilor Unite pentru "a contracara influența nefastă a statelor autocratice", printre care a clasat Rusia, alături de Iran, Coreea de Nord, Venezuela, Siria și China.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2806 secunde