Mai multe ştiri online:

Mike Pence cere ONU să-l recunoască pe Guaido drept conducător al Venezuelei

Ştire online publicată Vineri, 12 Aprilie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Vicepreședintele american Mike Pence a cerut ONU să-l recunoască pe opozantul Juan Guaido drept liderul Venezuelei și a solicitat plecarea lui Nicolas Maduro de la putere, atrăgându-și imediat critici virulente din partea Rusiei, care a denunțat ingerințele SUA pentru o schimbare de regim în Venezuela, potrivit AFP. 


Evocând în fața Consiliului de Securitate, reunit la cererea Washingtonului, „un stat în derută”, Mike Pence a precizat că Statele Unite sunt pe cale să redacteze un proiect de rezoluție pentru această recunoaștere de către Națiunile Unite. El ar putea fi prezentat în Adunarea Generală a ONU, unde Rusia și China, aliații președintelui venezuelean Nicolas Maduro, nu au drept de veto. 


Adresându-se reprezentantului Venezuelei, vicepreședintele american i-a spus că ar face mai bine dacă s-ar întoarce la el în țară pentru a-i spune lui Nicolas Maduro că „timpul său s-a scurs”. „Maduro trebuie să plece”, a insistat Mike Pence. 
Reamintind sancțiunile individuale deja luate de Washington împotriva oficialilor venezueleni, Pence a anunțat, de asemenea, că președintele american Donald Trump va „adopta în curând sancțiuni împotriva Cubei pentru a pedepsi prezența sa negativă în Venezuela”. Washingtonul va suplimenta cu 60 de milioane de dolari asistența sa umanitară pentru venezueleni, a mai spus el.
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8584 secunde