Mii de creștini s-au strâns la Betleem pentru festivitățile de Crăciun

115
Mii de creștini s-au strâns la Betleem pentru festivitățile de Crăciun - bethlehempanoramic-1482578159.jpg

Articole recomandate

Zeci de mii de creștini din întreaga lume s-au adunat, sâmbătă, în Țara Sfântă pentru a sărbători Crăciunul în Betleem, relatează DPA.


Pierbattista Pizzaballa, principalul lider spiritual romano-catolic din Țara Sfântă urmează să conducă procesiunile începând de la ora locală 11.00 (09.00 GMT).


Pizzaballa va oficia Liturghia la miezul nopții în Biserica Nașterii Domnului din Betleem, care se crede că marchează locul în care s-a născut Iisus.


Aproximativ 120.000 de turiști, dintre care jumătate sunt creștini, sunt așteptați să viziteze Țara Sfântă în decembrie, potrivit statisticilor anunțate de Ministerul Turismului din Israel.


Într-un mesaj de Crăciun transmis din Ierusalim la începutul acestei săptămâni, Pizzaballa a atras atenția asupra tragediilor din Siria, Egipt și Irak, subliniind că pentru a opri aceste tragedii "cuvintele nu sunt suficiente".


"Trebuie să combatem sărăcia și nedreptatea", a adăugat el, referindu-se și la "obstacolele continue ce stau în calea păcii în Israel și Palestina" și lăudând munca Papei Francisc.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Decembrie 2016
Stire din Social : ASTĂZI, Ajunul Crăciunului
Vineri, 23 Decembrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Ce e bine să facem de Crăciun
Vineri, 23 Decembrie 2016
Stire din Social : Cum va fi vremea de Crăciun
Pagina a fost generata in 0.4915 secunde