Mii de britanici vor participa la munci agricole în lipsa angajaților sezonieri străini

Miercuri, 29 Aprilie 2020
189
Mii de angajați britanici vor trebui să participe la munci agricole în actualul sezon, în condițiile în care cetățenii din țări ale Uniunii Europene nu se pot deplasa în Marea Britanie din cauza restricțiilor antiepidemice, afirmă George Eustice, ministrul britanic al Mediului, conform agerpres.ro.


Guvernul de la Londra vrea angajați britanici pentru munci agricole, în lipsa sezonierilor străini. Ministrul Mediului: "Vom avea nevoie de un număr semnificativ de britanici, mai ales cei plasați în șomaj tehnic au această șansă dacă vor". George Eustice a declarat că într-un an normal aproximativ 30.000 de persoane din Uniunea Europeană ajung în Marea Britanie pentru activități agricole sezoniere.


George Eustice a declarat că într-un an normal aproximativ 30.000 de persoane din Uniunea Europeană ajung în Marea Britanie pentru activități agricole sezoniere, anul acesta fiind pe teritoriul britanic doar o treime din această cifră.


"Vom avea nevoie de un număr semnificativ de britanici, mai ales cei plasați în șomaj tehnic au această șansă dacă vor", a declarat George Eustice pentru radio BBC.


"Există un interes uriaș din partea oamenilor care vor să facă asta. Avem nevoie de zeci de mii de oameni pentru astfel de activități", a spus ministrul britanic al Mediului.Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.2563 secunde