Mii de britanici l-au omagiat pe prințul Philip, în ciuda apelului Casei Regale de a nu fi încălcate restricțiile

2307
Mii de britanici l-au omagiat pe prințul Philip, în ciuda apelului Casei Regale de a nu fi încălcate restricțiile - fondprintulphilip-1618141008.jpg

Articole de la același autor

Zeci de mii de britanici au depus flori în memoria prințului Philip, la reședințele regale - Buckingham, Windsor, Edinburgh, în ciuda apelului Casei Regale de a nu fi încălcate restricțiile anti-COVID. Au fost omagii impresionante și la nivel oficial, din partea familiei, dar și din partea oamenilor simpli, care au vrut să-și arate respectul față de memoria prințului consort Philip, care a murit vineri, 9 aprilie 2021, la vârsta de 99 de ani.

„Am adus trandafiri galbeni, ca semn al prieteniei, pentru că eu cred că asta le-a arătat tuturor celor care l-au întâlnit. Un bărbat admirabil”, a spus una dintre britanicele care au venit la Palatul Buckingham.

„Am vrut să venim doar ca să-i aducem un omagiu, pentru duce și pentru familia regală. Și ca să le arătăm copiilor că este important să faci acest lucru”, a declarat o tânără, cu un copil în brațe.

Mihai Feflea, un fotograf român, student la Londra, a surprins imagini din fața Palatului Buckingham, unde oamenii au adus un omagiu prințului Philip.

Chiar dacă soțul reginei Elisabeta a II-a nu va avea parte de funeralii naționale, armata britanică a ținut să-și onoreze unul dintre ofițerii de top, așa cum se cuvine: cu 41 de salve de tun. Prințul Philip va fi înmormântat sâmbăta viitoare, pe 17 aprilie.

Pe tot cuprinsul regatului, fie că vorbim de Turnul Londrei, Castelul Cardiff sau Castelul Edinburgh, dar și pe navele de război ale Marinei Regale, au fost trase câte 41 de salve de tun. Artileria Regală a fost cea care a dat tonul. La fel s-a întâmplat și în țările Commonwealth-ului, acolo unde regina Elisabeta este încă șeful statului.

Ca un detaliu interesant, la Londra au fost folosite aceleaşi tunuri de la nunta suveranei cu ducele de Edinburgh, în 1947, şi de la încoronare, în 1953.

Un alt moment emoționant a fost omagiul mut adus de cavalerie sub zidurile Turnului Londrei. Iar la Windsor, mezinul reginei, prințul Edward și soția lui, Sophie, au fost primii membri ai familiei regale care au apărut în public după deces. Ei au dat asigurări că regina, deși îndurerată, este bine și la fel de puternică.

La rândul său, prințul Charles, moștenitorul Coroanei britanice, a avut primul mesaj public după moartea tatălui său. „Dragul meu tată a fost o persoană foarte specială care, mai presus de toate, ar fi fost uimit de reacţia şi de lucrurile emoţionante care s-au spus despre el şi, din acest punct de vedere, noi, familia mea, suntem profund recunoscători pentru toate acestea”, a spus prinţul Charles în fața reporterilor, purtând o cravată neagră în semn de doliu.

Pe de altă parte, ducele de Edinburgh a primit un omagiu postum impresionant și din partea fotbaliștilor din Premiere League, care au păstrat un moment de reculegere pe stadion.

„Ce om loial! Vreau să spun că el a renunțat la o carieră de top în Marina Regală, ca să devină numărul doi, după soția lui. Un tip simpatic, mereu mi-a plăcut de el”, a spus un suporter.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3918 secunde