Michel Barnier: "Nu subestimați consecințele unui Brexit fără acord!"

151
Michel Barnier:

Articole recomandate

Negociatorul-șef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, a avertizat, ieri, la Strasbourg, că nu trebuie subestimate consecințele unui Brexit fără acord și a atenționat că problemele implicate de ieșirea Regatului Unit din blocul comunitar trebuie să fie soluționate înainte ca viitoarea relație cu Londra să fie convenită, informează agenția Reuters, consultată de Agerpres. 


"Sfătuiesc pe toată lumea să nu subestimeze consecințele - evident pentru Regatul Unit în primul rând, dar și pentru noi - absenței unui acord", a spus Michel Barnier într-o dezbatere în plenul Parlamentului European, la Strasbourg. 
Potrivit oficialului european, acordul de divorț, care se ocupă de drepturile cetățenilor și de frontiera irlandeză, precede un eventual acord privitor la relațiile economice viitoare între Londra și UE. 
"Dacă Regatul Unit iese fără un acord, doresc să vă reamintesc faptul că toate aceste chestiuni nu vor dispărea pur și simplu. La aproape trei ani după referendumul privind Brexitul, nu ar trebui să ne prefacem că negociem", a accentuat Barnier. 


XXX 
Riscul unui Brexit fără acord rămâne extrem de real, a declarat președintele în exercițiu al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, într-o dezbatere în Parlamentul European reunit în sesiune plenară la Strasbourg. 


"Aceasta va fi poate opțiunea Regatului Unit, dar niciodată opțiunea Uniunii Europene", a spus Juncker, la două zile după o întâlnire neconcludentă cu premierul britanic Boris Johnson, desfășurată la Luxemburg. 


La rândul său, reprezentantul președinției finlandeze a Consiliului Uniunii Europene, Tytti Tuppurainen, ministru al Afacerilor europene, a apreciat că este destul de probabil ca Regatul Unit să părăsească UE, la finalul lunii octombrie, în absența unui acord. 


"Un Brexit fără acord este un rezultat destul de probabil", a spus Tytti Tuppurainen, a cărui țară asigură până la 31 decembrie 2019 președinția semestrială a Consiliului UE. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7071 secunde