€ 4.7627
£ 5.4233
$ 4.2726

Mai multe ştiri online:

Michel Barnier dorește să fie util europenilor

Ştire online publicată Luni, 13 Mai 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Michel Barnier dorește să fie util în următorul mandat european, s-a destăinuit negociatorul șef al UE pentru Brexit într-un interviu acordat publicației Journal du Dimanche (JDD), fără a merge însă până acolo încât să confirme ambiția de a ocupa funcția de președinte al Comisiei Europene (COM), de care este bănuit, relatează AFP.

„Îmi asum rolul în dezbaterea de idei și vreau să fiu util”, a răspuns fostul comisar european întrebat de JDD dacă se află în campanie pentru a-i succeda la post luxemburghezului Jean-Claude Juncker.

În Franța, majoritatea prezidențială pledează din ce în ce mai vădit pentru o candidatură a lui Michel Barnier la președinția COM. Iar faptul că fostul ministru gaullist a declarat că va vota la alegerile europarlamentare din 26 mai pentru lista LR (Les Republicains) nu pare să aibă vreo influență.

De altfel, în interviu, Barnier militează pentru o coaliție largă în Europa: „Pentru a răspunde mâniei sociale și teritoriale care se manifestă, nu doar în cazul «vestelor galbene» din Franța, va trebui să avem curaj și forța unei coaliții de proiecte care să reunească mai multe grupuri. Suntem într-o situație de alertă gravă. Nu va mai fi vorba să ne opunem, ci să acționăm”. 

Distribuie :

Articole pe aceeaşi temă

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7509 secunde