€ 4.7249
£ 5.2925
$ 4.2241

Mai multe ştiri online:

Mexicul creează Garda națională împotriva traficului cu droguri

Ştire online publicată Vineri, 08 Martie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Mexicul a aprobat, miercuri, un amendament constituțional vizând crearea unei Gărzi naționale, o propunere controversată a președintelui Andres Manuel Lopez Obrador vizând combaterea violențelor legate de traficul cu droguri, fenomen care afectează țara, relatează AFP. 


Reforma, care a fost deja adoptată aproape în unanimitate în ambele camere ale Congresului, a fost ratificată de mai mult de jumătate din legislaturile celor 32 de state mexicane, fiind ultimul obstacol constituțional pentru punerea în aplicare a acestei măsuri. 


„Un număr de 17 state au aprobat crearea Gărzii naționale”, a salutat pe Twitter președintele Senatului, Marti Batres, din partea partidului Morena, la putere. 


De îndată ce parlamentele din celelalte statele rămase se vor exprima în legătură cu această reformă - ceea ce este o formalitate - Congresul federal o va publica în Monitorul Oficial și va intra în vigoare. 
Cu toate acestea, propunerea lui Lopez Obrador a fost criticată puternic de grupurile pentru apărarea drepturilor omului care se tem de o militarizare permanentă a țării. 
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7217 secunde