Meteorologii din întreaga lume avertizează asupra unui risc fără precedent

2071
Meteorologii din întreaga lume avertizează asupra unui risc fără precedent - 23-1590583011.jpg

Articole recomandate

Meteorologii din întreaga lume avertizează că în această vară, canicula nu va fi singura problemă. Organizația Meteorologică Mondială (OMM) atrage atenția că pandemia de coronavirus crește riscurile sanitare asociate episoadelor de caniculă, în contextul în care noi recorduri de căldură sunt așteptate să fie stabilite în emisfera nordică în vara acestui an, informează Digi24.


Organizația a îndemnat guvernele lumii să elaboreze planuri concrete pentru a garanta siguranța oamenilor pe durata valurilor de căldură, protejându-i în același timp de noul coronavirus.


Vara care se apropie în emisfera nordică ar trebui să aducă noi recorduri de căldură, a declarat o purtătoare de cuvânt a OMM, Clare Nullis Kapp, în cadrul unei întâlniri de presă, ce a fost organizată în format virtual la Geneva.


"Trăim în prezent unul dintre cei mai călduroși ani înregistrați vreodată", a adăugat ea.


Și, "pentru mulți oameni, COVID-19 sporește riscurile sanitare asociate căldurii", a continuat Clare Nullis Kapp, subliniind că pandemia va face mai dificile eforturile de gestionare a episoadelor de caniculă.


De exemplu, răcorirea oamenilor într-un spațiu public închis cu ajutorul aparatelor de aer condiționat poate fi o idee bună în caz de caniculă, însă o astfel de acțiune contravine recomandărilor de sănătate publică asociate pandemiei de COVID-19.


OMM s-a asociat cu alte organizații pentru "a-i alerta pe liderii politici cu scopul de a îi ajuta să gestioneze această miză dublă, căldura și COVID-19", a adăugat purtătoarea de cuvânt a Organizației Meteorologice Mondiale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.752 secunde