Mesajul al lui Navalnîi din închisoare: N-am de gând să mă spânzur ori să-mi tai venele cu lingura

Duminică, 24 Ianuarie 2021, 13:13
519
Alexei Navalnîi, principalul opozant al preşedintelui rus Vladimir Putin, a precizat, în primul său mesaj public din închisoarea de lângă Moscova unde se află încarcerat, că nu are nicio intenţie să se sinucidă şi le-a mulţumit, în acelaşi timp, suporterilor săi pentru sprijin, informează The Moscow Times, citată de Digi24.


„Pentru orice eventualitate: nu am de gând să mă spânzur de fereastra celulei sau să-mi tai venele cu o lingură ascuţită”, a precizat Navalnîi într-o declaraţie care a fost postată pe pagina sa oficială de Instagram.


„Merg pe scări cu foarte mare grijă şi zilnic mi se ia tensiunea, astfel că ipoteza unui infarct subit este exclusă. Sunt stabil din punct de vedere emoţional şi psihologic”, a spus opozantul rus.


Peste 3.000 de persoane au fost arestate sâmbătă la demonstraţiile pro-Navalnîi organizate în întreaga Rusie, la care au participat zeci de mii de protestatari. Demonstranţii au protestat împotriva închiderii lui Alexei Navalnîi şi au cerut eliberarea sa. În Siberia, protestele s-au desfăşurat şi la -50 de grade Celsius. Oamenii au scandat „Putin, hoţule!”, „Navalnîi, suntem cu tine” sau „Libertate pentru deţinuţii politici!”.


Pagina a fost generata in 0.3882 secunde