Medvedev susține rezoluția ONU privind Libia

791
Medvedev susține rezoluția ONU privind Libia - medvedev-1313157424.jpg

Articole recomandate

Președintele rus Dmitri Medvedev și-a exprimat vineri susținerea pentru rezoluția Consiliului de Securitate al ONU care autorizează acțiunile militare internaționale din Libia.

Rezoluția 1973 a ONU, pe care Moscova s-a abținut să o voteze în luna martie, autorizează impunerea unei zone de restricție aeriană deasupra Libiei și permite folosirea "tuturor mijloacelor necesare" pentru a apăra populația civilă.

Într-un decret publicat vineri pe site-ul Kremlinului, președintele Medvedev a interzis tuturor curselor libiene să tranziteze spațiul aerian rus, cu excepția zborurilor umanitare. De asemenea, el a autorizat percheziția navelor pentru arme sau personal militar.

Decretul interzice și toate operațiunile financiare care implică active ale lui Gaddafi, familiei sale sau consilierilor săi.

Mii de persoane și-au pierdut viața de la izbucnirea revoltelor împotriva lui Gaddafi, în luna februarie.

Rezoluția ONU privind Libia a părut să creeze o diviziune între Medvedev și premierul Vladimir Putin, care a declarat în martie că textul seamănă cu "apelurile medievale pentru cruciade". Președintele a spus că astfel de comentarii sunt inacceptabile și pot duce la o "ciocnire a civilizațiilor". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5684 secunde