Medvedev acuză Washingtonul că dorește să impună Cubei o blocadă energetică

148
Medvedev acuză Washingtonul că dorește să impună Cubei o blocadă energetică - medvedev-1570225071.jpg

Articole recomandate

Premierul rus Dmitri Medvedev a acuzat, joi, Statele Unite că doresc să impună Cubei o blocadă energetică, sancționând navele care transportă petrol venezuelean spre această insulă, confruntată în prezent cu grave penurii de carburant, relatează AFP. 
"În ultimele luni, Statele Unite au înăsprit semnificativ blocada economică împotriva Cubei. Este evident că doresc să creeze o atmosferă toxică în jurul cooperării cu insula, să sperie investitorii și să creeze un fel de blocadă energetică", a declarat el, în cursul unei vizite oficiale la Havana. 


Dmitri Medvedev, sosit joi dimineață în Cuba, pentru o vizită de două zile, a fost primit de președintele Miguel Diaz-Canel. La finalul întrevederii, el a reamintit că Moscova se opune în mod categoric embargoului aplicat de Washington din 1962 și sprijină total cererea de a se pune capăt acestuia. 


"Orice tentativă de a menține o presiune prin forță nu are niciun viitor", a afirmat Dmitri Medvedev, adăugând că Havana "este un partener economic important al Rusiei în America Latină". Moscova este al treilea partener comercial al Cubei după Uniunea Europeană și China.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6477 secunde