Medici complici la tortură în închisorile militare și ale CIA

108
1

Articole recomandate

Medici și alți profesioniști din domeniul sănătății au fost complici la relele tratamente aplicate în închisorile Pentagonului și ale Agenției Centrale de Informații (CIA), în pofida obligației lor etice, acuză un raport independent publicat ieri, conform AFP.

Studiul de doi ani, intitulat "Etica abandonată: profesionalism medical și abuzuri asupra deținuților în războiul împotriva terorismului", reclamă o anchetă a comisiei de informații a Senatului american.

"Ministerul Apărării și CIA le-au cerut în mod abuziv profesioniștilor acestora din domeniul sănătății să colaboreze la operațiuni de obținere de informații și de securitate în așa fel încât aceștia au cauzat suferințe grave deținuților", subliniază raportul.

Printre aceste practici, studiul, condus de 20 de experți juridici, medici și militari, relevă "conceperea, participarea și aplicarea de torturi și de tratamente inumane și degradante asupra bărbaților aflați în detenție în închisori americane din Afganistan, la Guantanamo sau în locuri secrete ale CIA". 

Comentează știrea

christian louboutin fake
28 februarie 2014
christian louboutin fake

christian louboutin uk jobs Stiri Actual : Medici complici la tortură în închisorile militare și ale CIA | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin fake http://acrylic.frontimall.com/images/christian-louboutin-retailers.asp

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2969 secunde