Medicament pe bază de plante cu o vechime de 2.000 de ani descoperit în China

206
Medicament pe bază de plante cu o vechime de 2.000 de ani descoperit în China - medicament-1567261861.jpg

Articole recomandate

O echipă de cercetători chinezi a examinat un artefact dezgropat dintr-un mormânt datând din perioada dinastiei Han de Vest (206 î.Hr. - 25 d.Hr.) și a confirmat că este vorba despre un medicament tradițional pe bază de plante, relatează sâmbătă Xinhua. 


Artefactul a fost adus la lumină în urma excavărilor din 2015 la mormântul marchizului de Haihun din provincia Jiangxi, situată în estul Chinei.


Recent s-a confirmat că aceasta este o rădăcină procesată de rehmannia, o plantă comună în medicina tradițională chineză, a indicat Huang Luqi, președintele Academiei de Științe Medicale din China, care a condus cercetarea.


Se estimează că aceasta este cea mai veche mostră de medicament procesat pe bază de plante descoperit până în prezent în China.


Huang a declarat că echipa sa a folosit mai multe metode tehnologice, precum microscopia, spectrometria de masă și reconstrucție tridimensională, pentru a analiza eșantionul și a descoperit că este o rădăcină de rehmannia, acoperită cu zaharoză și amidon.


Zaharoza și amidonul ar fi fost aplicate pentru a diminua gustul amar al plantei procesate și mirosul neplăcut, potrivit lui Peng Huasheng, membru al echipei de oameni de știință.


Mostra are o semnificație deosebită pentru studiul tehnicilor de prelucrare a leacurilor în medicina tradițională chineză, a subliniat Huang.


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2201 secunde