MASACRUL NATURII! Bilanțul erupției vulcanului Fuego din Guatemala: 99 de morți!

118
MASACRUL NATURII! Bilanțul erupției vulcanului Fuego din Guatemala: 99 de morți! - guatemalavolcanofuego21870700-1528354480.jpg

Articole recomandate

Căutările persoanelor dispărute în jurul vulcanului Fuego din Guatemala au fost îngreunate de noi explozii și scurgeri de lavă, la trei zile după erupția spectaculoasă care s-a soldat cu cel puțin 99 de morți și 200 de dispăruți, potrivit unui nou bilanț citat joi de AFP, scrie Agerpres.



"Activitatea vulcanului continuă și posibilitatea scurgerii de materii piroclastice (cenușă, noroi, apă și bolovani încinși) în următoarele ore sau zile nu este exclusă, prin urmare se recomandă să nu se intre în zona afectată", a indicat Institutul guatemalez de vulcanologie (Insivumeh).

Institutul a avertizat și față de riscul alunecărilor de teren ca urmare a ploilor care au căzut miercuri seară. Vulcanul din vârful căruia iese o coloană de fum și cenușă a continuat miercuri să înregistreze explozii de slabă intensitate, cu o frecvență de patru sau cinci pe oră.

Marți seară, o puternică explozie în crater a provocat panică printre locuitorii care se întorseseră în satele lor. Echipele de salvare, polițiști și militari au fost nevoiți să abandoneze locul, însă a doua zi operațiunile de căutare au fost reluate.

Duminică, proiecțiile spectaculoase de lavă și cenușă din vârful craterului acestui colos, de 3.763 de metri înălțime și aflat la 35 km distanță de capitala Guatemalei, a semănat panică și moarte în micile așezări rurale situate pe versanții vulcanului, provocând moartea a cel puțin 99 de persoane și aproape 200 de dispăruți în municipalitatea Escuintla și în împrejurimi. Doar 28 de trupuri neînsuflețite au fost până acum identificate.

Erupția a provocat și 46 de răniți și evacuarea a 12.089 de persoane, potrivit Coordonării naționale de gestionare a dezastrelor naturale (Conred). Catastrofa a afectat în diferite grade în total 1,7 milioane de guatemalezi, scrie romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6058 secunde