MASACRU ÎN IRAN! 24 de morți și zeci de răniți. O grupare antiguvernamentală arabă a revendicat atacul

112
MASACRU ÎN IRAN! 24 de morți și zeci de răniți. O grupare antiguvernamentală arabă a revendicat atacul - iran-1537624763.jpg

Articole recomandate

Douăzeci și patru de persoane au fost ucise și alte câteva zeci rănite în atentatul care a vizat sâmbătă dimineață o defilare militară în Ahvaz, oraș în sud-vestul Iranului, indică un nou bilanț oficial, citat de AFP.


'Numărul martirilor uciși în atacul terorist se ridică la 24, printre care femei și copii dintre spectatori, iar acest bilanț s-ar putea agrava în măsura în care răniții sunt în stare critică', a relatat agenția oficială IRNA.


'Mai multe de 53 de persoane au fost rănite și internate în diferite spitale', adaugă aceeași sursă.


Conform informațiilor difuzate de media iraniene, atacul, calificat drept 'terorist' de Teheran, a fost întreprins de un comando înarmat împotriva unei defilări militare la Ahvaz, capitala provinciei sud-vestice Khuzestan, cu populație majoritar arabă.


'Printre martiri se află o fetiță și un fost combatant care a fost ucis în scaunul său cu rotile', a declarat generalul de brigadă Abolfazl Shekarchi, purtător de cuvânt al forțelor armate iraniene, la televiziunea de stat.


'Din cei patru teroriști, trei au fost trimiși în infern la locul atacului, iar al patrulea, care a fost rănit și arestat, a ajuns în infern la puțin timp din cauza rănilor grave', a adăugat generalul, membru al Gardienilor Revoluției, armata ideologică a Republicii Islamice.


O grupare antiguvernamentală arabă, Rezistența Națională din Ahvaz, a revendicat atacul, printr-un purtător de cuvânt citat de Reuters.


Yaghub Hur Totsari, purtător de cuvânt al uneia din cele două grupări care se identifică drept Mișcarea de Luptă Arabă pentru Eliberarea Ahvaz, a declarat că Rezistența Națională din Ahvaz, o organizație-umbrelă a tuturor mișcărilor armate, se află în spatele atacului, fără însă a preciza care anume.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8396 secunde