Mărturisire sinistră! Un rapper mexican, star pe YouTube, a dizolvat în acid trupurile a trei studenți

728
Mărturisire sinistră! Un rapper mexican, star pe YouTube, a dizolvat în acid trupurile a trei studenți - ntkzytexzwu1zmq4mjljmjjjntfhoge5-1524741945.jpg

Articole recomandate

Un rapper mexican, star pe YouTube, a mărturisit că a dizolvat în acid cadavrele a trei studenți dispăruți în luna martie, a căror moarte a fost confirmată miercuri de autorități, relatează AFP, citată de Agerpres.


Christian Omar Palma Gutierrez - cunoscut și sub numele QBA - este acuzat că a fost implicat în disparițiile lui Salomon Aceves Gastelum, de 25 de ani, Daniel Diaz, de 20 de ani, și Marco Avalos, de 20 de ani, asasinați și torturați de un grup criminal în statul Jalisco (vest).

Gutierrez a mărturisit că a primit 3.000 de pesos (159 de dolari) pe săptămână pentru a lucra pentru cartelul Jalisco Noua Generație, unul dintre cele mai puternice carteluri mexicane. Gutierrez ar fi fost recrutat de un prieten, trei luni mai devreme.

"El a participat la alte trei crime anterioare", a declarat pentru AFP Lizette Torres, responsabila cu ancheta.

Cele două pagini de Facebook ale lui Gutierrez au adunat în total 140.000 de like-uri, în timp ce canalul său de pe YouTube are 125.000 de abonați și milioane de vizualizări.

Melodiile sale au titluri evocatoare, precum "Moartea nu are program", "Infernul" sau "Viață rea", vorbesc despre violență, arme și droguri.

Torres a precizat că videoclipurile sunt cercetate în cadrul anchetei.

Cei trei studenți la cinematografie au dispărut în martie când se întorceau de la filmări de la Tonala, în apropiere de Guadalajara, în cadrul studiilor lor universitare.

Autoritățile judiciare au precizat că Gutierrez și un complice vor fi inculpați pentru răpire. Alți cinci suspecți sunt căutați în prezent.

Dispariția tinerilor a declanșat multe manifestații în țară. Regizorii mexicani, laureați ai premiului Oscar, Guillermo del Toro și Alfonso Cuaron și-au exprimat pe Twitter susținerea pentru studenți. O nouă manifestație a studenților este programată joi la Guadalajara. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4289 secunde