Marine Le Pen dorește o alternativă la Uniunea Europeană

205
Marine Le Pen dorește o alternativă la Uniunea Europeană - marine-1555417956.jpg

Articole recomandate

Lidera extremei drepte franceze, Marine Le Pen, a prezentat, luni, manifestul său pentru o "Europă a națiunilor", care în opinia sa este "marea alternativă" la Uniunea Europeană, dar fără a ieși din zona euro, transmite AFP.

Manifestul de 75 de pagini, care este însoțit de un document de 20 de pagini ce conține propuneri, promovează de asemenea proiectul unei "civilizații ecologice".

"Nu este numai un program, ci o viziune. El reprezintă o mare alternativă la organizația federală a Europei numită Uniunea Europeană", a declarat Marine Le Pen într-o conferință de presă la Strasbourg.

"Trebuie să salvăm Europa de UE care a distrus-o", a afirmat lidera partidului Adunarea Națională (RN), care în 2017 a ajuns în turul doi al alegerilor prezidențiale din Franța, unde a fost înfrântă de Emmanuel Macron.

Manifestul ia, de asemenea, act de dorința francezilor de a menține euro, dar consideră că moneda unică a creat grave dezechilibre între țări. Totuși, Marine Le Pen contează pe aliații săi aflați la putere în Europa pentru ca, "din interior, să modifice profund funcționarea UE" pentru a face o "Alianță europeană a națiunilor".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5568 secunde