Marine Le Pen: "Brexit-ul, un eșec terifiant pentru UE"

170
Marine Le Pen:

Articole recomandate

Președinta partidului de extremă-dreapta francez Adunarea Națională, Marine Le Pen, a salutat, sâmbătă, "recâștigarea libertății" de către Marea Britanie, văzând în Brexit "un eșec terifiant pentru Uniunea Europeană", care în opinia sa trebuie "să se transforme într-o alianță europeană a națiunilor", relatează AFP. 


Din vara lui 2017, Adunarea Națională (RN), care a succedat Frontului Național, nu mai pledează pentru o ieșire a Franței din UE (Frexit), ci pentru o schimbare a UE din interior. 


"După multe episoade, Marea Britanie și-a recâștigat în sfârșit libertatea. Este un eșec terifiant pentru UE", a spus președinta RN într-o conferință de presă la Lille, în nordul Franței. 


"Cred că acest eveniment este prea puțin comentat, în contextul în care o țară fondatoare a UE tocmai a trântit ușa în urma sa! Nu este ceva obișnuit!", a adăugat ea. 


Franța, Germania, Italia, Belgia, Olanda și Luxemburg sunt țările care au pus, în 1957, bazele Uniunii Europene. Marea Britanie nu s-a alăturat UE decât la 1 ianuarie 1973. 


Potrivit deputatei franceze, "vom vedea în lunile și în anii care vor veni că Marea Britanie a făcut bine, că probabil va avea foarte mari beneficii". 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 03 Februarie 2020
Stire din Economie : 2019 a fost un an bun pentru turism
Pagina a fost generata in 0.2637 secunde