Marine Le Pen: "Alegerile din Italia ar putea accelera sfârșitul UE"

201
1
Marine Le Pen:

Articole recomandate

Alegerile generale din Italia, de la 4 martie - în care partidele eurosceptice sunt de așteptat să înregistreze bune rezultate -, ar putea submina fatal Uniunea Europeană, a declarat liderul francez de extremă-dreaptă Marine Le Pen, informează agenția DPA.

"Aceste alegeri ar putea marca cu siguranță începutul unei noi Europe și vor fi dovada că oamenii se opun Uniunii Europene, așa cum se întâmplă acum", a declarat ea ziarului Corriere della Sera.

Șefa Frontului Național ar dori ca UE să evolueze într-o "Uniune a națiunilor europene mai relaxată".

În Italia, formațiunea lui Le Pen este un aliat al partidului antiimigranți Liga Nordului și în interviul din Corriere, ea a spus că apreciază de asemenea ideile Mișcării 5 Stele (M5S, populiști).

"Noi nu avem legături oficiale cu ei, dar toți fac parte din aceeași dinamică ce urmărește să pună în discuție actuala Uniune Europeană, apărată de Emmanuel Macron și Angela Merkel", a declarat ea, referindu-se la președintele francez și cancelarul german.

Potrivit sondajelor de opinie, M5S, Liga și un alt partid eurosceptic de extremă-dreaptă, Frații Italiei, ar putea câștiga împreună peste 45% din voturi.

Cu toate acestea, Liga Nordului și M5S și-au atenuat recent poziția anti-UE, dând înapoi de la ideea organizării unui referendum asupra ieșirii din zona euro, iar M5S refuză să intre în coaliții cu alte partide.

Comentează știrea

proiect
30 ianuarie 2018
selectam moderatori

Selectam moderatori de anunturi. Primiti plata pentru fiecare anunt moderat. Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea in sistem. Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul. Cereti detalii la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5462 secunde