Marinarii ucraineni capturați de ruși au fost puși sub acuzare. Ucraina se pregătește de război

356
Marinarii ucraineni capturați de ruși au fost puși sub acuzare. Ucraina se pregătește de război - soldat-1543847764.jpg

Articole recomandate

Militarii ucrainieni capturați în urma incidentului din Marea Azov au fost puși sub acuzare pentru încălcarea frontierelor Rusiei, a declarat avocatul unuia dintre inculpați, potrivit agenției de știri Tass. Între timp, Ucraina continuă pregătirile pentru un posibil conflict.  


Toți cei 24 de marinari de pe cele trei nave ucrainene sechestrate de gărzile de coastă ruse la 25 noiembrie au fost puși sub acuzare pentru trecerea ilegală a frontierei ruse, riscând până la șase ani de închisoare fiecare, a declarat luni pentru agenția de presă RIA Novosti avocatul acestora, Nikolai Polozov, citat de realitatea.net.


Instanțe judiciare din Crimeea au decis miercuri plasarea în arest preventiv timp de 60 de zile a celor 24 de militari ucraineni capturați de Rusia în incidentul naval produs în Marea Azov. Autoritățile ruse au anunțat vineri că îi vor transfera la Moscova pe comandații navelor ucrainene sechestrate.


Serviciul Federal rus de Securitate (FSB) susține că navele militare ucrainene Berdiansk, Nikopol și Iani Kapu au pătruns neautorizat în apele teritoriale ruse, ignorând somațiile. Ambarcațiuni ale FSB au deschis focul spre cele trei nave militare ucrainene, capturându-le și arestând 24 de membri ai echipajelor. Cele trei nave militare ucrainene se aflau în largul fostei provincii ucrainene Crimeea, anexată de Rusia în anul 2014.


Ucraina a denunțat o "agresiune" a Rusiei și a instituit Legea marțială timp de 30 de zile în regiunile ucrainene situate la frontiera cu Rusia. Statele Unite, Uniunea Europeană și NATO au criticat Rusia și au cerut măsuri pentru detensionarea situației.


Petro Poroșenko: Ucraina va convoca rezerviștii pe fondul tensiunilor cu Rusia


În paralel, președintele Petro Poroșenko a declarat luni că autoritățile din Ucraina vor convoca rezerviștii pentru pregătiri militare după introducerea legii marțiale pe fondul tensiunilor cu Rusia, informează site-ul agenției The Associated Press.


Liderul de la Kiev a mai precizat că unele unități militare vor fi repoziționate pentru a consolida pozițiile defensive ale Ucrainei.


Tensiunile între Kiev și Moscova s-au amplificat după ce autoritățile ruse au capturat navele militare ucrainene Berdiansk, Nikopol și Iani Kapu, în urma unui incident care a avut loc pe data de 25 noiembrie, în zona strâmtorii Kerci, ce desparte Marea Neagră de Marea Azov. Serviciul Federal rus de Securitate (FSB) susține că navele ucrainene au pătruns neautorizat în apele teritoriale ruse, ignorând somațiile. Ambarcațiuni ale Serviciului Federal rus de Securitate (FSB) au deschis focul spre cele trei nave militare ucrainene, capturându-le și arestând 24 de membri ai echipajelor. Cele trei nave militare ucrainene se aflau în largul fostei provincii ucrainene Crimeea, anexată de Rusia în anul 2014.


Ucraina a denunțat o "agresiune" a Rusiei și a instituit Legea marțială timp de 30 de zile în regiunile ucrainene situate la frontiera cu Rusia. Statele Unite, Uniunea Europeană și NATO au criticat Rusia și au cerut măsuri pentru detensionarea situației.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7582 secunde