Dacă Brexit-ul va fi amânat dincolo de 1 iulie

Marea Britanie trebuie să participe la alegerile pentru Parlamentul European

280
Marea Britanie trebuie să participe la alegerile pentru Parlamentul European - marea-1552862483.jpg

Articole recomandate

Marea Britanie trebuie să participe la alegerile pentru Parlamentul European din luna mai dacă data retragerii sale din Uniunea Europeană va fi amânată până după 1 iulie, a apreciat delegatul Austriei la negocierile cu privire la Brexit, într-un interviu apărut sâmbătă și preluat de Reuters. 


Se așteaptă ca prim-ministrul britanic Theresa May să se deplaseze la Bruxelles, săptămâna aceasta, pentru a cere o scurtă amânare a Brexit-ului, după ce parlamentul de la Londra a votat, joi, pentru prelungirea negocierilor dincolo de termenul inițial al retragerii din UE, 29 martie. 


"Trebuie să așteptăm să vedem ce propune de fapt guvernul de la Londra. Dacă va exista o prelungire dincolo de 1 iulie, atunci, în orice circumstanță, Regatul Unit trebuie să voteze în mai pentru alegerile europene", a declarat diplomatul austriac Gregor Schusterschitz, pentru cotidianul Der Standard. 
"UE nu a fost niciodată partea din negocieri care a respins ceva din principiu. Același lucru se aplică și în problema prelungirii: nu ar trebui să eșueze din cauza noastră", a indicat el. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4907 secunde